Povežimo se

Zdravo, potražite ono što vas zanima

Preduzetničke priče

Petoro mladih iz Kragujevca vode sajt sa najluksuznijim smeštajima na svetu i postaju traženiji od bukinga

Oni sve rade onlajn, sastanče preko interneta, organizuju posao i prave planove za dalji razvoj. Marija Ilić, Snežana Mijajlović, Ana Adamović, Nina Marinković, Jovan Kuzmanović i Marko Petrović rešili su da se posvete turizmu i da na sajtu LuxTop 360 predstave najluksuznije smeštaje iz celog sveta, a posebno one iz našeg okruženja. 

Ovaj tim iz Kragujevca ima dva cilja: da kontaktiraju vlasnike luksuznih smeštaja kako bi ih ponudili na pomenutom sajtu i da animiraju putnike da ih rezervišu ili da iznajme svoj smeštaj dok su na putu.

Trenutno se u njihovoj ponudi nalazi oko 2.500 smeštaja iz celog sveta, od toga oko 1.000 iz Srbije i balkanskih država.

U pitanju su luksuzne vile sa bazenom, stanovi, dupleksi, kućice za odmor u prirodi, hotelski apartmani… Od Tare, Zlatibora, Kopaonika, Beograda do kuća na Jadranskom moru, u Parizu, jugu Francuske, Grčke i Španije. 

Pošto se retko sreću uživo, intervju za Pokreni posao bio je lepa prilika da se tim platforme  Lux Top 360 okupi, nedaleko od Gružanskog jezera, gde su mi ispričali kako funkcioniše projekat koji vode.

Marija je regionalna menadžerka prodaje za zemlje Balkana, a Snežana za ceo svet. Jovan je po profesiji prevodilac za engleski jezik, pa je njegovo angažovanje usmereno ka internacionalnoj prodaji, Nina vodi društvene mreže i bavi se video produkcijom, dok je Ana travel agent za Srbiju i region.

Mi se bavimo rentiranjem isključivo luksuznog smeštaja i promovišemo luksuzni lajf stajl. Od zemalja Balkana trenutno su nam nainteresantnije Srbija, Crna Gora i Hrvatska, gde najčešće dolaze inostrani gosti koji prate naš sajt.“

„Gledamo da ponudimo delove sveta koji su primamljivi putnicima – mondenske destinacije, jer preko nas putuju ljudi koji mogu da plate skup smeštaj“ 

Ana je radeći kao travel agent u Crnoj Gori stekla zavidno iskustvo u turizmu, pa sada lakše dobija nove klijente za Lux Top 360.

Kaže da joj je moć ubeđivanja pomogla da dovede goste na platformu, kao što je radila ranije sa smeštajnim jedinicama na Jadranskom moru. Sa njom u timu je Marko, koji je zadužen za Grčku i London.

Jovan i Snežana komuniciraju sa ostatkom sveta, zbog čega često moraju da rade u sitnim satima ili da ustaju rano zbog vremenske razlike, najčešće sa Amerikom. 

 

„Gde god da se nalazi u svetu, svako može da nam se javi i da lako upiše svoju nekretninu. Sve je potpuno besplatno, bez ikakve nadoknade. To mogu da budu privatne vile, stanovi, velike nekretnine, hoteli, a otkad je stigla korona seoski turizam je postao posebno zanimljiv. Svi žele u prirodu, svi žele da budu izolovani, da odu negde sa društvom i  da se ne mešaju sa drugim gostima. Nekretnine koje sam spomenula su skupe, ali takva je situacija na tržištu, putnici sve više teže ka tome“, objasnila je Snežana.  

Sa klijentima van Balkana komuniciram na engleskom i kontakt je direktan, telefonom ili preko video-veze, što nam je veoma važno. Iako sam studirao engleski, nisam ni sanjao da ću raditi u turizmu. Ovaj posao je došao u pravom trenutku,“, rekao je Jovan. 

I mladoj Nini je ovo prvo angažovanje u turizmu. Posebno joj je drago što kao Kragujevčanka može da promoviše i smeštaje u svom okruženju, u Šumadiji, ali i širom Srbije.

Naša zemlja je i te kako bogata mestima za odmor. Ne mislim samo na banje i planine, već i na gradove u kojima se mahom nalazi naša ponuda. Obići gradska jezgra i pronaći adekvatan smeštaj, to je ono što nudimo gostima. Plus, tu su i dodatne usluge koje od svih platformi samo mi imamo.

Dopisivanje između vlasnika nekretnine i gosta obavlja se na maternjem jeziku.

„Bilo da vam Francuz piše na francuskom, vama će stići poruka prevedena na srpski, a njemu vaš odgovor na francuskom. Zahvaljujući tom interfejsu otklonili smo jezičku barijeru“, pojasnila je Snežana.

„Lepe i tražene usluge čine taj luksuzni lajf stajl koji sam spomenula, a to sve ide dodatno i plaća se na licu mesta. Reč je o konsijerž uslugama kao što su: prevoz od aerodroma do smeštaja i natrag, iznajmljivanje opreme za sportove, čuvanje dece, privatni vozač sa automobilom, turističke ture sa licenciranim vodičem, jednodnevne ekskurzije“, izdvojila je Marija Ilić.

„Drago nam je kad stranci dođu u Srbiju i lepo se provedu. A s druge strane, i kad naši odu negde preko i vrate se zadovoljni smeštajem. Meni lično je najveća satisfakcija kad neko iz Srbije postavi svoj apartman na našu platformu, zaradi novac od iznajmljivanja i onda pozove prijatelje da i oni prijave svoje nekretnine“, dodala je Snežana.

Petorka iz Kragujevca veruje u ovaj projekat i raduju se novim uspesima.

Ponosni su na to što kroz sajt na kojem rade mogu da podrže lokalnu privredu i da dovedu goste u svoj kraj.

Još više im znači što radeći u Srbiji, trenutno od svojih kuća, sa laptopovima na stolu, imaju kontakt sa celim svetom.  

Sajt Lux Top 360 posetite preko OVOG LINKA i rezervišite smeštaj za vaše putovanje ili postavite vašu nekretninu.

Izvor: www.pokreniposao.rs Članak je dozvoljeno preneti u drugi digitalni medij uz link ka sajtu Pokreni posao: www.pokreniposao.rs

Kliknite za komentarisanje

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se dopasti

Preduzetničke priče

Magistri farmacije Kristina Ratkov (29)i Ivan Spasić (29) rešili su da svoj zajednički posao vode drugačije i da proizvode koje prodaju biraju tek nakon...

Preduzetničke priče

Ovog leta sa udaljenosti od 200 kilometara od Beograda i sa nadmorske visine od oko 400 metara stiže nova priča o pionirima organske kozmetike...

Preduzetničke priče

U početku je sve radila sama: od nabavke materijala, šivenja, pakovanja do porudžbina, marketinga i administracije. Danas ima pomoć oko krojenja i šivenja, a...

Preduzetničke priče

Sudeći po brašnu koje mi je ostalo na cipelama i džemperu po izlasku iz proizvodnje, a nakon samo sat vremena provedenih u radionici u...